Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

captain cook

nevim jak to chodi v Cesku

ale kde ziji, je mozne bez nejakych vetsich ciratu docela normalne zavolat na zdravotni a hygienickou sekci mistniho obvodniho konselstvi (city council) a sdelit jim s cim mate problem. Ochotne vyslechnou, zaznamenaji detaily a poslou do zmineneho obchodu/ restaurace /kavarny hygienika na kontrolu. Po nekolika dnech az 2 tydnech zavolaji zpet s vysledkem. Pokud se tobude opakovat, podnik dostane pisemne varovani a hrozbu pokuty.

S autorem sympatizuji, zvlast kde se jedna o pokladni, ktera stejnou rukou prijima a vydava spinave penize a saha prackou na oplatkovy kornoutek. Pro srovnani tady personal bezpodminecne musi pouzivat rukavice a v pripade, ze jedna osoba bere do ruky kornoutek i penize, dela se to tak, ze kornoutek se nasadi rukou v rukavici do specielniho drzaku na pulte, odkud si to zakaznik vynda sam a rukou bez rukavice se prijimaji a vydavaji penize.Co jsem si vsiml, ty rukavice se casto meni.

+1/0
1.7.2012 13:02

captain cook

Re: nevim jak to chodi v Cesku

Na hygienicke a zdravotni sekci jsem si stezoval na japonske bistro v jednom obchodnim stredisku, kde meli samoobsluzne pribory postavene tak, ze se mohly vyzvednout z nadobky jenom za tu samou cast, ktera se dotyka potravy. Kazdy zakaznik tak mohl osahat nekolik kousku priboru, nez si jeden vybral.

V jinem pripade jsem si stezoval managerovi jedne velke samosky, kdyz jsem si prinesl ke kase chleb, samoskou vystaveny v zasklene skrini tak, aby si ho zakaznici mohli snadno vyzvednout klestemi rovnou do igelitoveho sacku. Bohuzel indicka kasirka mi ten sacek rozbalila a chleba vyndala holou rukou, kterou bere penize, aby mohla skenovat prouzek papiru kolem chleba otoceny! Pak ho zase tou spinavou rukou dala do sacku. Nechal sem si zavolat manazera samosky, stezoval si mu, ze jejich hygienicke predpisy dodrzovane u vylozeneho chleba jsou uplne na nic, kdyz jsou ignorovany nedostatecne vyskolenou/ nebo nedbalou kasirkou.

Manazer se omluvil, dal mi novy bochnik a slibil skoleni pro Indku.

0/0
1.7.2012 13:16

captain cook

Re: nevim jak to chodi v Cesku

jeste bych mel dodat, ze v te samosce nakupujeme tak 2x tydne a uz se nam nic podobneho nestalo.

Navic cely retezec samosek (Woolworths) pred nekolika mesici zmenil organizaci prodeje ruznych druhu cerstve peceneho chleba (primo v samosce, jen kousek od regalu). Bochniky jsou po vychladnuti personalem pekarny zasunute do celofanovych sacku a ty zalepene jdou na regal.

0/0
1.7.2012 13:31

medulína není líná

??

zajímalo by mě, jestli si kupujete rohlíky a chleba, nebo je pečete doma? Kdybyste viděl, kolika rukama projde ten rohlík, ještě než se dostane do obchodu a tam projde ještě několika rukama zákazníků, kteří se v nich přehrabujou, samozřejmě bez sáčku. Kam se na to hrabe nějaký kornoutek;-D

+1/0
1.7.2012 10:27

medulienka3

Zmzrlinářství Vanille: nejlepší zmrzlina v Praze!

...je neděle ráno a já narazila na Váš blog o zmrzlině. Celkem zíram. Zmrzlinu miluji a protože pracuji nedaleko náměstí Míru zmíněné zmrzlinářství Vanille znám dobře. Mají bezkonkurenčně vysokou kvalitu zmrzliny a nesnaží se napálit ceny. Chodím tam v létě tak 3–5x týdně už tri roky. Když není fronta, pokecám s prodavačkami. Jsou tam už roky ty stejné a jsou v pohodě. Nebyla jsem u Vašeho sporu a nevím nakolik je Vaše prezentace objektivní. Přijdete mi jako člověk, který hledá problém i tam kde není, rád provokuje a šťourá se ve věcech. Ohledně mikróbu už napsali vše předcházejíci příspěvky a já s nima souhlasím. Nicméně, až si půjdu příště koupit do Vanille na Mírak zmrzku, která nemá konkurenci (jak píšete), požádam jestli by za mnou mohl přijít majitel a na tento blog ho upozorním. Určitě si jej přečte a možná najde způsob jak prodávat zmrzlinu bez doteku kornoutku (i když to jsem neviděla ani v Itálii. Je to lidská práce a tedy dotek lidských rukou).

Poctivě dělané zmrzlině zdar!

+1/0
1.7.2012 9:43

Šplechtovic kočka

Vy mě celkem udivujete..

..v jednom příspěvku byste děti nejraději odkládal někam na hřiště, aby Vás nerušily při vychutnávání delikates, kterých se na Vás stejně nedostalo a hned v dalším Vám leží na srdci jejich zdraví, které se značně podlomí tím, že jim prodavačka HOLOU RUKOU! podá kornoutek se zmrzlinou.. Shledávám Váš blog zábavným a o to zábavnějším, že to nejspíš všechno myslíte vážně. :-) Každopádně, až Vás nějaká dívka (zřejmě nedopatřením) políbí, nezapomeňte na dezinfekci dutiny, protože to víte, ty bakterie jsou svi.nstvo. :-)

+1/0
26.6.2012 20:43

villík

Od mala jsem cucal zmrzlinu...

.. z těch "ušmudlanejch" papírovejch mističek a pak oplatkovejch kornoutků oa pochybnejch zmrzlinářů. Předtím jsme svýma ušmudlanejma rukama cvrnkali kuličky a zmrzlina nám pak tekla za naše nehtíky vyzdobené "smutkem".To nevadilo, olízali jsme. Nějak kolem nás šla ta salmonela vykukující z mírně zavánějících vajíček. Pak různé infekce, když jsme cucali kolektivně z jedný flašky citronky. Předvčerejší řízek ke svačině do školy okolotal nejpotřebnější spolužáky. Silniční lišeje při pádech z kola se léčily zaschnutím. Alergii jsme chytili jen na některý kantory a spolužáky.

To ta dnešní "hygienicky běloskvoucí čistota" z vás udělala to čím jste. Alespoň si to myslím. Nějak jsou postrádány ty někdejší obranné postupy organismu....

+2/0
25.6.2012 17:48

isabell

...

Tak třeba salmonela je dle mě horší jak zlomená noha, ale zase bejt opravdu ve všem pintlich, tak se už nikdy nenajíte a vlastně ani nenapijete :-/

Jako malá jsem snědla venku kde co, od planých jablek od silnice, až po různé lesní plody, vše samozřejmě bez omytí jak jídla, tak rukou a myslím si, že mi to bylo spíš ku prospěchu, než ke škodě.

Na jednu stranu se vám nedivím, jistě není příjemné vidět, jak vám na jídlo hrabe několik cizích rukou, (a ani chování té prodavačky nebylo košer), ovšem když už jste se proti tomu ohradil, tak vážně nechápu, proč jste si tu zmrzlinu kupoval....

0/0
25.6.2012 10:01

chvilos

Aneb jak udělat z komára velblouda

Kdybyste viděl mou dceru, jak na pískovišti strká kamínky do pusy, jí hlínu z květináče, sahá na ušmudlané psy a pojídá drobky ze země, tak byste asi zešedivěl :-)

+1/0
25.6.2012 9:25

_sluníčko

Nejlíp

chutnají třešně, když sedíte na stromě a trháte si je rovnou do pusy... ale to byste asi nejedl co? No vypadáte tak nějak sterilně...

+3/0
25.6.2012 9:20

dva mraky

bacily

Prokud jsou prodavačky zdravé, včetně případných zranění a zánětů na rukou a dodržují hygienu, nic se nestane. Těch několik přenesených berberek jsou jednak neškodné typy, a jednak se na suché oplatce nedokáží moc množit. Imunitní systém i dětský je pak spolehlivě vybije. Je to vyzkoušené spoustou let praxe. Takže případná opatření, aby kelímky nepřišly do kontaktu s rukama personálu je jen takové divadlo pro zákazníky. Náš zákazník náš pán a to ta prodavačka porušila.

+2/0
25.6.2012 8:47

captain cook

Re: bacily

penize jsou strasne spinave a snad to nejhorsi co je mozne udelat, je pro kasirku, ktera cely den bere a vydava penize, sahat na nezabalene potraviny.

U personalu, ktery jen vydava zmrzlinu, pokud si casto myje ruce, nema na nich zadne zraneni a nesaha si na nos, by mi to jeste tak moc nevadilo. Pokud ale ma zmrzlinarna kasirku, proc to nemaji zarizene tak, aby se kasirka zabyvala jen prijmem penez a vydavanim drobnych zpet, proc musi strkat spinave pracky na zmrzlinu?

0/0
1.7.2012 13:24

debater

Pokud máte fobii

z toho, že byste, nedej Bože, mohl někdy pozřít mikroba, noste sebou Savo a zapíjejte každý lízanec nebo sousto. Dnešní doba je posedlá koupelnami bez bakterií a podobnými volovinami, praktický důsledek tohoto chování je ten, že především děti, jejichž organismus není každodenním ataem přiměřeného množství škodlivin cepován, jsou paradoxně nemocnější a náchylnější k infekcím a alergiím. Jedno modré staré přísloví praví "Všeho s mírou" a je tím myšlena i čistota a hygiena.

+2/0
25.6.2012 8:41



Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.